Нощувка под звездите в балон?

Някои детски мечти остават с нас до края на живота ни. Спейки под звездите или наблюдавайки танца на Северното сияние ( Aurora Borealis – буквално преведено от латински означава „Зора на севера) в Исландия е една от тези доживотни мечти. Идеята за т.нар. хотел „Bubble” (буквално хотел – балон ), се заражда, за да сбъдне тези мечти.
През зимата можете на се насладите на звездите и Северното сияние, а през лятото – на близостта с природата, прекрасните птици и пеперуди и величествените залези.

Технология на хотела „Bubble”

Структурата на балона се поддържа надута от слабо свръхналягане от безшумна вентилационна система. Тя постоянно подновява въздуха вътре и по този начин предотвратява влажността. Системата има отоплителни елементи с термостат, така че балонът стои топъл цяла зима.

Има 5 такива хотела, всеки от които има собствено име – „Una“, „Asta“, „Thorunn“, „Valdis“, „Maria“.
Първите 3 имат спалня, общо помещение с 2 тоалетни, баня и кухня на самообслужване. „Una” позволява настаняване на 1 дете до 12 години.
„Valdis“ и „Maria“ имат алуминиева структура и прозрачна мембрана. Във вътрешността се намират кръгло легло и отоплителен уред. Позволено е настаняването на двама възрастни и 1 дете допълнително.

Golden circle tour

През лятото се организира обиколка на най-известните забележителности в Исландия:
– трансфер от летището в Рейкявик
– национален парк „Тингвелир“
– исландските гейзери
– водопадът „Gullfoss“
– вечеря в ресторант
– време за почивка и плаване в горещия минерален извор „Secret Lagoon“
– нощувка в балон
– закуска и трансфер до летището в Рейкявик