Какво е Airbnb и как да го използваме?

Airbnb започва през 2008 г. , когато двама дизайнери, които имат свободно място, приютяват трима пътници, търсещи къде да отседнат.  Сега милиони домакини и пътници, избират да си създадат безплатен Airbnb профил, в който да опишат и да резервират уникални места за настаняване навсякъде по света.

Какво е Airbnb?

AirBnb е онлайн платформа за отдаване и наемане на частни места за настаняване, като стаи, апартаменти, вили и други. Всеки един потребител може да си регистрира имота или да отседне в друг имот по време на пътуванията си. Концепцията на Airbnb e основана на принципа на споделената икономика (shared economy), която свързва хора предлагащи даден тип услуга с хора търсещи такава услуга. Много често запазването на място за настаняване чрез Airbnb излиза много по-изгодно от хотел.

За да използва Airbnb, всеки един от нас трябва да регистрира личен профил с помощта на валиден email. В личния си профил всеки потребител може да добавя или променя информация свързана с името си, местоположението, говорими езици, описание за себе си и др. Потребителите в Airbnb са категоризирани като „Hosts“ и „Guests“ в зависимост от това дали те приемат гости в техен имот или отсядат в имоти на други потребители. След всеки един престой и двамата потребители – домакинът (Host) и гостът (Guest) – имат право да напишат ревю за престоя и да коментират представянето на другия. По този начин Airbnb създава едно общество (community), в което имаме добра информация за почти всеки потребител и потребителите с добра практика се открояват и по-често са предпочитани като домакини или гости.

Страницата на всеки един регистриран имот съдържа описание на имота, снимки, точно местоположение, информация за домакина и др. Преди да направите резервация за дадена стая или апартамент, Вие имате възможността да си пишете с домакина (Host) и да разгледате техния профил, както и ревютата за тях от предишните им гости. По този начин към момента на резервация, Вие ще имате пълна информация за мястото, в което ще отседнете, както и за домакина.

Ако все още нямате регистрация в Airbnb, то добрата новина е че в момента можете да се възползвате от промо код за намаление от $30 за първото Ви пътуване.
Още при първото Ви пътуване, Airbnb автоматично ще приложи намалението с този Airbnb код преди да платите, стига стойността на настаняването Ви да е поне за $100.

Свържете се с нас при допълнителни въпроси.

Контакти:
0888 133 101
0889 936 331
ул. Стойчо Мушанов 7, Пловдив