8 причини да посетите Египет точно сега

8 причини да посетите Египет точно сега

Екскурзия до Египет, почивка в Египет

През последните години, покрай усложнената политическа ситуация, туристите са позабравили Египет, като дестинация. Обаче, точно в такива моменти опитните пътешественици препоръчват да посетите земите на фараоните.
Разберете защо:

1 ) По-малък брой туристи.
Ако сте били в Египет преди 5-6 години, вероятно си спомняте, че нямаше място и ябълка да падне: безброй туристи, автобуси, опашки. Сега посетителите са по-малко, което означава повече свобода, спокойствие и време.

2) По-добри цени.
Втората причина е логично продължение на първата. Египет винаги е бил известен като дестинация с добро съотношение на цена и качество на услугите, но сега са по-добри от всякога!

3) Древното наследство.
Знаете ли, че в Египет се намират около 30% от монументите в света. Всички големи музеи в света разполагат с находки (било то мумия или ваза) от Древен Египет. Да не споменаваме, колко технологии и практики са били разработени от древноегипетската цивилизация. В тази държава буквално стъпваш по историята!

4 ) Незабравимо гмуркане.
Богатият и пъстър подводен живот на водите на Червено море покрай курорта Шарм-ел-Шейх, го прави една от най-обичаните и популярни дестинации за гмуркане. Ако не сте се гмуркали никога, Червено море е най-препоръчително място да го направите за първи път! Дори ако не сте почитател на това занимание, плувайки с шнорхел или разхождайки се с лодка с прозрачно дъно, можете да срещнете морските обитатели.

Гмуркане в Червено море, Египет

5) С борд по дюните или sandboarding.
Спускането с дъска по дюните се смята за по-безопасно от сноуборда, а и емоциите са напълно различни.

6) Прекрасно време.
Когато при нас е студена зима или дъждовна пролет, в Египет времето е страхотно за плаж!

Плажове в Египет

7) Разходка с лодка.
Качете се на традиоционната лодка фелука по река Нил, почуствайте се като откривател на древни земи.

8) Запознанство с коренно различна култура.

Отидете на гости при бедуините, разходете се на гърба на камила, пазарете се… Египет ще Ви посрещне с една различна култура.

Позволете на Египет да Ви потопи в своята атмосфера и смело се гмуркайте в това приключение!

Вижте предложенията ни за Египет на ниски цени!